Kenmerken

  • Gelegen op een werkelijk unieke locatie in Drenthe, bij het Unesco Global Geopark de Hondsrug en direct aan de staatsbossen van Schoonloo. Dit betekent circa 5.000 hectare aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken. Daarnaast bevindt het aangebodene zich op loopafstand (circa 100 meter) van een bosven met zandstranden en helder water;
  • Het betreft een gethematiseerde boerencamping met circa 63 ruime kampeerplaatsen (circa 100 m² per plaats), waarvan 3 eigen luxe trekkershutten (Zweedse Stuga’s) en 20 luxe (Glamping) verhuurtenten (eigendom van derden);
  • Voorzien van een zeer luxe (verwarmbaar) sanitairgebouw met hierin ook een wasserette en een etage met diverse mogelijkheden, waarin thans een wellness- en fitnessruimte is gerealiseerd;
  • Gelegen op circa 3,4 hectare eigen grond, met ruime uitbreidingsmogelijkheden. Het aangebodene maakt onderdeel uit van een melkveebedrijf. De koeien, de fosfaatrechten, machines en installaties die behoren tot het melkveebedrijf behoren niet tot het te verkopen deel. In overleg kan dit eventueel ook gekocht worden;
  • Voorzien van een gemoderniseerde royale, karakteristieke woonboerderij met o.a. 5 slaapkamers (bouwjaar circa 1930), een receptie met boerderijwinkel en een bijkeuken annex personeelskantine;
  • Een zeer royale en moderne opslagloods (circa 1.845 m²), in gebruik als machine- en caravanstalling. Er zijn hierbij volop mogelijkheden om de huidige stallingscapaciteit uit te breiden;
  • Diverse overige opstallen, zoals een ligboxenstal, een jongveestal, een Hollandse stal en een kapschuur. De Hollandse stal is in gebruik als opslagruimte en als kleinveestalling t.b.v. het recreatiebedrijf.
  • De kapschuur is in gebruik als opslag- en recreatieruimte voor de camping;
  • De infrastructuur, de bedrijfsinventaris en de overige recreatieve voorzieningen.

Vraagprijs: € 1.300.000,00 kosten koper (éénmiljoen driehonderdduizend euro kosten koper).

NB. Banken zijn doorgaans maar bereid om tot maximaal 60% van de aankoopsom te financieren. Het overige geld dient daarom bij uzelf vandaan te komen (eigen vermogen).

Omschrijving

Het aangebodene is gelegen op een werkelijk unieke locatie in Drenthe, bij het Unesco Global Geopark de Hondsrug, direct aan de staatsbossen van Schoonloo. Dit betekent circa 5.000 hectare aaneengesloten natuur, met gevarieerde bossen, onverwachte vennen, weidse heidevelden, stuifzand en grillige beken. Daarnaast bevindt het aangebodene zich op loopafstand (circa 100 meter) van een bosven met zandstranden en helder water.

Het betreft een gethematiseerde boerencamping met circa 63 kampeerplaatsen, waarvan 3 eigen luxe trekkershutten (Zweedse Stuga’s) en 20 luxe verhuurtenten (in eigendom van derden en verhuurd door derden). De camping beschikt over een zeer luxe (verwarmbaar) sanitairgebouw met hierin ook een wasserette en een etage met diverse mogelijkheden, waarin thans een wellness- en fitnessruimte is gerealiseerd.

Het aangebodene maakt onderdeel uit van een melkveebedrijf. De koeien, de fosfaatrechten en machines en installaties die behoren tot het melkveebedrijf behoren niet tot het te verkopen deel. In overleg kan dit eventueel ook gekocht worden.

Het bedrijf is voorzien een gemoderniseerde, karakteristieke woonboerderij met o.a. 5 slaapkamers (bouwjaar 1930), een receptie met boerderijwinkel en een personeelskantine. Op het terrein bevindt zich een zeer royale en moderne opslagloods (bouwjaar 2011, circa 1.845 m²). Deze loods is in gebruik als machine- en caravanstalling. Er zijn hierbij volop mogelijkheden om de huidige stallingscapaciteit uit te breiden.

Verder zijn er diverse overige opstallen aanwezig, zoals een ligboxenstal, een jongveestal, een Hollandse stal en een kapschuur. De Hollandse stal is in gebruik als opslagruimte en als kleinveestalling t.b.v. het recreatiebedrijf. De kapschuur is in gebruik als opslag- en recreatieruimte voor de camping.

Het aangebodene betreft tevens de infrastructuur en de overige (gethematiseerde) recreatieve voorzieningen, waaronder ook de bedrijfsinventaris voor de camping en het klantenbestand.

Het aangebodene is gelegen op circa 3,4 hectare eigen grond. Er zijn ruime uitbreidingsmogelijkheden (!). De eigenaar heeft in totaal circa 54 hectare (nabijgelegen en aangrenzende) grond in eigendom.

Vraagprijs: € 1.300.000,00 kosten koper (éénmiljoen driehonderdduizend euro kosten koper).

NB. Banken zijn doorgaans maar bereid om tot maximaal 60% van de aankoopsom te financieren. Het overige geld dient daarom bij uzelf vandaan te komen (eigen vermogen).

Foto's

Brochure