Kenmerken

  • Het aangebodene is gelegen op 2.210 m² eigen grond.
  • Onder architectuur gebouwde woning met werkplaats. Begane grondoppervlakte circa 162 m² (waarvan werkplaats circa 48 m²).
  • Inhoud woning met werkplaats circa 730 m³ (waarvan woning circa 555 m³ en werkplaats circa 175 m³).
  • 4-sterren groepsaccommodatie met een warme authentieke nautische uitstraling
  • Geschikt voor groepen tot 40 personen. Verdeeld over 10 slaapkamers (2 x 2 persoonskamers, 6 x 4 persoonskamers en 2 x 6 persoonskamers).
  • Jachthaven met circa 20 ligplaatsen in het water.
  • Voorzien van een een uitgebreide verhuurvloot.

Verkocht

Omschrijving

Namens de eigenaar wordt vrijblijvend te koop aangeboden een zeer fraai gelegen watersportbedrijf met een onder architectuur gebouwde (vrijstaande) bedrijfswoning. Het geheel is direct gelegen aan de Houkesloot; dé vaarverbinding tussen Sneek en het Sneekermeer. Het bevindt zich direct tegenover de nieuwe woonwijk "Houkepoort", gelegen aan het Houkemar; een waterrijke ontwikkeling van circa 300 nieuwbouwwoningen met natuur- en recreatie-ontwikkeling (fase 1: 89 woningen).

De exploitatie van het bedrijf (in het verleden bekend als locatie van de eerste zeilschool van Friesland) heeft betrekking op een 4-sterren groepsaccommodatie (capaciteit voor groepen tot 40 personen, verdeeld over 10 slaapkamers), de verhuur van open- en kajuitzeilboten plus sloepen (vanuit een jachthaven met circa 20 ligplaatsen) en het aanbieden van diverse arrangementen. Naast de groepsaccommodatie (direct aan het open vaarwater) bevindt zich de unieke vrijstaande bedrijfswoning. Vanuit de woonkamer heeft u fraai uitzicht op de Houkesloot (zowel naar de richting van het Sneekermeer als naar het centrum van Sneek, als op de in aanbouw zijnde woonwijk de Houkepoort (aan het Houkemar).

Het aangebodene staat plaatselijk bekend als:

Groepsaccommodatie & Bootverhuur Het Toppunt
Top 3
8606 JT Sneek
Tel: 0515-420808
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.hettoppunt.nl

Omzetindicatie € 200.000,-- per jaar. Benodigd eigen vermogen circa € 500.000,--. Banken zijn doorgaans maar bereid om tot maximaal 60% van de aankoopsom te financieren! Het overige geld dient daarom bij uzelf vandaan te komen.

Financierbaarheid

Bij de financiering van recreatief bedrijfsvastgoed zijn een aantal aspecten van belang:

  • Beschikbaarheid van voldoende eigen vermogen (solvabiliteit);
  • De exploitatie en kasstroom van de onderneming (de cashflow c.q. EBITDA);
  • De ondernemer.

Een degelijk ondernemersplan, waarin aan de hiervoor vermelde zaken uitgebreid aandacht wordt besteed, is een must. Er dient voldoende eigen vermogen beschikbaar te zijn (circa 45 % - 50 %), ter financiering van dit recreatief vastgoed bedrijf met bijbehorende woning.

Foto's