Omschrijving

 

De gemeente De Fryske Marren is van plan om Camping Lemmer (totaal groot circa 5,2 hectare) in erfpacht uit te geven. Hiervoor zal een verkoop bij inschrijving plaatsvinden, die medio april van dit jaar zal aanvangen. Gegadigden kunnen zich hiervoor al inschrijven, door het inschrijfformulier in te vullen (bij het tabblad verkoopinformatie aanvragen). Zodra de verkoopbrochure gereed is, zal dan de aanvullende informatie gemaild worden (vermoedelijk medio maart van dit jaar).

Aan gegadigden wordt t.z.t. de mogelijkheid geboden om:

  • Een bieding te doen op de aanwezige gebouwen (centrumgebouw en 1 prefab sanitairgebouw), de infrastructuur en de overige (speel-) voorzieningen;
  • Een bieding te doen m.b.t. de hoogte van de erfpachtcanon.

Nadere informatie over de exacte procedure volgt nog. Hieronder is nog enkele relevante informatie vermeld.

Ligging:

Camping Lemmer is zeer fraai gelegen aan het IJsselmeer en het Lemsterstrand, vlakbij een overdekt zwembad en het levendige centrum van Lemmer.

Levering:

Vrij van huur en gebruik. De (gemeentelijke) exploitatie is beëindigd en alle jaarplaatsen zijn opgezegd. In de periode tot 1 april 2022 zal de camping volledig worden ontruimd

Toekomstig gebruik:

De nieuwe opzet van de camping moet voldoen aan de kwalificatie ‘volledig toeristisch’. Dit betekent een mix van toeristisch kamperen, camperplaatsen en verhuuraccommodaties. Gedacht wordt aan een verhouding van circa 1/3e verhuuraccommodaties en 2/3e toerplekken (waaronder tenten, toercaravans en campers).

Het zal niet toegestaan zijn om de verhuuraccommodaties te verkopen of uit te ponden. De verhuuraccommodaties moeten het jaarrond beschikbaar zijn voor de verhuur. Vermoedelijk zal het aantal verhuuraccommodaties beperkt worden tot 70 (inclusief verhuurtenten). Er zal 1 bedrijfswoning worden toegestaan.

Meer achtergrondinformatie is te vinden op:

https://www.defryskemarren.nl/camping-lemmer

 

Ligging

Inschrijven