Camping verkopen | Recreatiebedrijf verkopen

U wilt uw recreatiebedrijfverkopen, maar de verkoop van een recreatiebedrijf is een complexe zaak. Hierbij spelen vragen op zowel organisatorisch, financieel als fiscaal gebied een belangrijke rol. De verkoop van een onderneming is niet alleen ingewikkeld maar is vaak ook emotioneel en persoonlijk. Een ondernemer moet afscheid nemen van een bedrijf waarin hij vaak jarenlang met veel liefde gewerkt heeft.

Daarnaast zal de ondernemer gedurende het verkooptraject moeten doorgaan alsof hij niet verkoopt. Een koper neemt de onderneming immers "going-concern" over en betaalt dus voor een lopende onderneming. Dit betekent dat het niet alleen onroerend goed is dat verkocht wordt. Er moet ook rekening worden gehouden met een complete onderneming inclusief bedrijfsinventaris en goodwill zoals een klantenbestand, internetpagina en telefoonnummer. Daarnaast spelen de verrekening van de kosten, opbrengsten en waarborgsommen een rol. Wat wilt u precies verkopen? Kiest u voor de verkoop van de materiële vaste activa of voor een aandelenoverdracht?

Camping verkopen vereist een goede begeleiding

Als recreatiemakelaar begeleiden wij u graag bij dit verkoopproces. Het proces is een samenspel tussen de makelaar, de accountant of fiscalist en eventueel uw financier. U kunt uw bedrijf maar één keer verkopen en u moet dus goed voorbereid zijn. Het belang voor u als ondernemer is niet wat er "bovenaan de streep binnen komt" maar wat u "onderaan de streep" overhoudt. Bij de verkoop van recreatiebedrijf zult u namelijk altijd moeten afrekenen met de fiscus.

Naast begeleiden adviseren wij u ook graag in een vroegtijdig stadium hoe u uw bedrijf verkoopklaar kunt maken. Op deze manier krijgt u namelijk de hoogste opbrengst voor de verkoop. Van belang is dat wij samen met u op zoek gaan naar een geschikte koper. Daarbij let Recratief Bedrijfsmakelaar vooral op het feit of de koper ook voldoende kapitaal heeft om uw bedrijf over te nemen. U kunt zich op deze manier richten op het persoonlijke proces bij de verkoop van uw recreatiebedrijf!

Uw recreatiebedrijf verkopen start met complete verkoopbrochure

Omdat de verkoop van bijvoorbeeld een recreatiebedrijf een complexe zaak is, doen wij ons huiswerk altijd zeer grondig. In overleg met u wordt er een complete verkoopbrochure samengesteld waarin alle belangrijke zaken opgenomen zijn.

Wij geloven dat alle informatie voor een eventuele gegadigde direct beschikbaar moet zijn. Daarom is de kwaliteit van de verkoopbrochure en de beschikbare bijlagen, zoals een bestemmingsplan, vergunningen en belangrijke cijfers, van doorslaggevend belang. Vanwege dit uitgebreide voorwerk hanteren wij opstartkosten die wij baseren op de door ons gewerkte uren.

Wij informeren u graag nader over onze werkwijze en onze tarieven. Daarbij geldt dat wij bij verkoop van een recreatiebedrijf op basis van een uurtarief werken, waarbij er sprake is van een gereduceerd tarief met een succesfee bij een geslaagde transactie. U betaalt dan ook alleen voor de tijd dat de betreffende werkzaamheden in beslag nemen.

Recratief Bedrijfsmakelaars is een echt familiebedrijf dat als doelstelling heeft om de koop en verkoop van recreatiebedrijven te begeleiden. Kwaliteit, persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding staan hierbij voorop. Wij begrijpen daarom des te beter hoe ingrijpend de verkoop van bijvoorbeeld uw camping voor u kan zijn.

Uitgelicht

Camping met bedrijfswoning en restaurant aan het bos en nabij een Nationaal Park

VERKOCHT. Namens de eigenaar wordt vrijblijvend te koop aangeboden een camping met bedrijfswoning ...

Lees meer

Fraai in het Friese Merengebied gelegen camping

Namens de eigenaar wordt vrijblijvend te koop aangeboden een echt familiebedrijf, dat zich bevindt ...

Lees meer

In onderhandeling: Camping met jachthaven, gelegen op circa 25 hectare

In onderhandeling: Camping met jachthaven, gelegen op circa 25 hectare. Er is bungalowontwikkeling ...

Lees meer

VERKOCHT: UNIEK TRAININGS- EN OPLEIDINGSCENTRUM MET WONING IN DRENTHE, OP EEN RUSTIGE LOCATIE, DIRECT AAN EEN KANAAL

Verkocht: Het aangebodene betreft een uniek trainings- en opleidingscentrum met woning op een ...

Lees meer

makelaar arjan mulder

De makelaar

Arjan Mulder
Bedrijfsmakelaar O.Z

T 0592 462 844
E info@recratief-bedrijfsmakelaars.nl

linkedin1facebook1twitter1